Баба правеше така. Малки практически съвети за дома...
Журнал за жената

Как да си изберем...?

Източник: Интернет
https://pnb.pc-remonti.net/
Кафе машина Ако сте решили да купувате кафемашина, най-важно е първо да прецените каква да е тя : за еспресо (стандартна, автомат или професионална), за шварц (стандартна или с налягане 3-4 бара),има и комбинирани модели. Еспресо машините правят най-силното кафе. Техните цени варират от 100 до 500 лв. Най-важните критерии за избор на такава машина са :
  • налягане - минимум 15 бара
  • крема диск - за по-плътно кафе с по-богат каймак
  • пара, топла вода и др.
За допълнителна екстра се смята приставката за капсуловано кафе и такава за затопляне на чаши. За по-взискателните клиенти предлагаме кафеавтомати, които са на принципа на кафемашините, но се зареждат предварително и пестят вашето време и усилия. Допълнителни екстри са : дисплей, система за регулиране силата на кафето и степента на смилането му, затопляне на чаши, приставка за кафе латте и капучино и др. Техните цени варират от 700 до 2000+ лв. Шварц машините са за почитателите на по-слабото кафе. При тях изборът е между такива с налягане и без. Допълнителни екстри : таймер за включване и изключване, подгряваща плоча, система за регулиране силата на кафето и др. Професионалните машини са предназначени за заведения - с една или две групи, с централно водоподаване. Богатата гама кафемашини предлага огромен избор на модели за всеки ценител на кафето.
Източник: Магазин ТЕХНОПОЛИС
Климатик Един от най-важните съвети който може да се даде е че, да не пестите пари когато си купувате климатик, защото в повечето случай се оказва, че евтината пукупка излиза скъпа.
Най-напред се запознайте с квадратурата на стаята в която искате да сложите климатик и в магазина кажете на консултанта за да ви насочи към точния климатик. Най-добрите производители на климатици си остават Японците. Цените са им дръстично по-високи от тези на китайските им събратя но качеството е без коментар. Най-важните неща който трябва да гледате когато купувате климатик:
  • Най-напред уверете се ,че климатика е инвертерен
  • Запознайте се с това при къкви температури работи защото повечето китайски климатици под -10 градуса отказват да работят
  • Вижте коефицента на преобразуване(СОР) добрите климатици можете да познаете точно по този коефицент ако климатика е под 4.00 СОР то първо няма да е икономичен второ няма достатъчно мощност, но имайте в предвид колкото е по-голям един климатик толкова повече му пада COP-a
  • Запознайте се с параметрите на излъчвания шум, добрите климатици работят до 30db шумоотдаване
  • Ако купувате климатик втора употреба изберете такъв с оригинално дистанционно защото с универсално не можете да използвате всички функции на климатика.
Oбобщение: Климатика трябва да бъде една дългогодишна инвестиция за това не правете компромис, заложете на Японски климатик като имате в предвид ,че каквато и марка да вземете няма да збъркате. Осака не са японски! LG- са северно корейски а Panasonic също не са японски японското име на панасоник е National!
Източник: Интернет.
Сешоар При избора на сешоар важна е мощността. Тя спомага за бързите резултати. Ако имате намерение да оформяте различни прически, изберете модел с дифузер за обем или с приставка за изправяне. В допълнение някои модели имат турбо бутон и студена струя. Заслужават внимание и иновации като : йонизация, АС мотор за продължителна експлоатация, керамичен нагревател и др. Гамата съдържа туристически(сгъваеми), стандартни и полупрофесионални модели.
Източник: Магазин ТЕХНОПОЛИС
Хладилник Едно от най-важните неща, които трябва да проверите при избора на хладилник е неговият размер. Добре е предварително да знаете какво е пространството в кухнята, което сте определили за хладилник, защото може да се окаже, че харесаният и закупен уред не може да се побере там.
Не на последно място, ниската цена не трябва да бъде водещият критерий за преценка, а по-скоро енергийният клас, т.е. степента на икономичност.
Източник: Магазин ТЕХНОПОЛИС
Шевна машина Ако сте решили да купувате шевна машина, първо обърнете внимание на броя операции(фукции), които поддържа харесания от вас модел машина. Колкото повече, толкова по-добре. В зависимост от модела те са от 7 до 100+. Те са комбинирани : стандартни и украсителни. При моделите от по-висок клас, допълнителни екстри са : автоматичното вдяване, електронен дисплей, предварително зададени параметри за програмите, приставки за "трудни" материи, както и приставка тип оверлок, приставка за по-лесни манипулации с обемни платове и др. Не на последно място от значимост са гаранционния срок и производителя.
Източник: Магазин ТЕХНОПОЛИС
Ютия Едно от най-важните неща при избора на ютия е покритието на плочата й. От това зависи лекотата на работа с нея други важни критерии са мощността и парата. Те допълнително облекчават гладенето, особено на "трудни" материи. Добре е да попитате дали дадения модел разполага с иновации като : антикапкова система, антиваровикова система, автоматично изключване, йонизирана пара и т.н. Гамата съдържа туристически(компактни), стандартни, модели с парни генератори и др.
Източник: Магазин ТЕХНОПОЛИС