Баба правеше така. Малки практически съвети за дома...
Журнал за жената

Знаетели как най лесно можете да почистите... ?

Източник: Списание "Журнал за Жената"
https://pnb.pc-remonti.net/
Банята За да се почистят фугите между плочките в банята, клечката за уши се потапя в белина. С нея се търкат замърсените места, след което се оставя да подейства и после се оплаква обилно с вода.

Плочките в банята ще заблестят отново, ако към водата за измиване им добавите амоняк.

За да ухае приятно, в нея може да се сложи разрязан на две лимон или ябълка.
Ваната Ще заблести, ако се натърка с парче плат, потопено в оцет.
Варовикът върху парната ютия Почиства се със смес от оцет и вода, след което се избърсва с мокра кърпа.
Загорялата тенджера Почиства се, като в нея се кипне оцет със сол.
Замърсената якичка Изчиства се идеално, ако предварително се обработи с шампоан. Той може да се втрие с четка за зъби. Престоява 15-20 мин., след което цялата дреха се изпира.
Златните бижута Ще заблестят отново, ако се натрият с разрязан лимон и след няколко часа се измият от сока.
Кранчето Когато капе, върху умивалника се образуват неприятни жълти петна.Те могат да се отстранят, като се намажат с малко лимонов сок.
Кухненските шкафове Именно по тях най видимо се наслагва слоят мръсотия, който се образува от изпаренията в кухнята при готвене. Ако шкафовете са толкова на високо, че горната им повърхност остава скрита за погледа, можете да ги покриете с вестници. Тях трябва да ги сменяте редовно, след като са попили мръсотията.
Мaстилено петно върху дърво Почистват се чрез измиване с топла бира. Почистеното място, след като се засъхне, се натрива със светъл восък и се полира до блясък с меко вълнено парцалче.

Коментари 1
Гранито-Грес 2019-12-09 - 04:52 pm
ба си простотиите !
Публикувай коментар
Мазните петна по дрехите Премахват се, ако се порусят с талк и веднага след това се изперат. Талък абсорбира мазнината.
Мазните петна по паркета Почиства се с кислородна вода, примесена с малко амоняк.
Маслените картини Трохите от пресния прах са много подходящи за почиственето им и освежаването на световете по тях. След това забършете с влажен парцал и оставете картините да изсъхнат.
Микровълновата фурна Още докато е гореща, преди петната да се втвърдят, те се посипват със сол. След като фурната изстине, ще е много по-лесно да се изчистят.

В нея не бива да се поставят нито метални шишенца, нито каквито и да било метални съдове или чинии с позлатен кант.

За да не мирише неприятно от различните ястия, в нея се поставят портокалови кори и се запичат за няколко минути на 180 градуса.
Петната от кафе Старите петна ще изчезнат, ако ги навлажним с глицерин, преди да сложим дрехите да се перат. Но ако са пресни, се изплакват с хладка вода.Изцапаното място се изпила със студена вода, след което се оставя да кисне няколко часа в лимонов сок, разреден с вода.
Петната от плодови сокове Отстраняват се, като се обработват със затоплена до 40 градуса смес от 2г. лимонена киселина и 20г. 95%-ов чист спирт. Петната се потапят в сместа и се държат в нея до пълното им изчезване.
Прахта по книгите Ще се отървете от нея, ако изнесете книгите на вън и ги почистите с четка за дрехи, а после няколко пъти ги разстворите и затворите с отривисто движение.
Прозорците Ще се почистят идеално, ако във водата се сложат няколко капки оцет.После се изтриват с гюдерия. Особено в града прахта по стъклата се напластява ежедневно и дори ежечасно. Тя няма да полепва толкова лесно, ако докато ги чистите, добавите няколко капки глицерин към водата.
Пуловерите За да не хващат молци, добре е да се прегледат и почистят от всякакви петна, преди да бъдат сложени в гардероба.
Разлятото олио То ще се почисти с лекота, ако се посипе с брашно. Достатъчно е след това да се помете с метла.

Коментари 2
анонимен 2017-04-06 - 06:18 pm
Висококачествен печат върху тениски. http://99teniski.com/
Дженифар 2017-09-05 - 06:34 pm
Селена гомез и the wikend са ужасна двоика толкова че като го видях поварнах наистина дано никои да него види че може и тои да поварне
Публикувай коментар
Рендето За да го почистите по-лесно след употреба, преди да го използвате, го намажете с олио.
Силно замърсените пердета Се изпират със сода. 500 г. от нея се разтваря в 10 л. вода. Пердетата се накисват за 1 час. След това се изпират.
Сребърните съдове Ако са държани дълго време във влажно помещение, по тях се появяват петна. Можем да ги отстраним, като ги трием с парче плат, натопено в оцет. След това ги изплакваме и подсушаваме.
Тиганите и тенджерите Мазнината от тях ще се отстрани по-лесно, ако преди да се измият, се избършат с попивателна хартия.
Тостерът Може да се почисти от залепналите трохи с четка за рисуване.
Хладилникът За да се отстранят неприятните миризми в него, в купичка се поставя утайка от кафе и се държи в хладилника, докато се изсъхне. Също така лошата миризма в хладилника, може да се острани, ако в камерата, близо до отделението за лед се подстави кутия със сода бикарбонат. Трябва да се сменя на три месеца.
Цветните вълнени дрехи Перат се с неутрален сапун. Когато се изплакват, във водата се слага малко оцет. После се подсушават, като се завият в сухи кърпи. Гладят се, докато са още полумокри.
Чорапите Няма да получават тъмни петна от обувките, ако от вътре обувките се напръскат с лак за коса.